Berichtenpagina

01-06-2022

Klantenstop!

Zoals de titel al aangeeft het huidige klantenbestand, wat zich in korte tijd naar grote omvang heeft ontwikkeld, belet ons in te gaan op nieuwe aanvragen. 

Het is prettig dat er voldoende werk is en eveneens jammer want een groei kan leiden tot nieuwe uitdagen. 

Uitdagingen zitten er voorlopig niet in. Bewust kiezen we op dit moment niet voor groei, en blijven als kleine onderneming actief. 

Hierbij hopen we de vele teleurstellingen wat te verduidelijken en wensen iedereen via een andere manier schone ramen toe! 

07-11-2021

Traditioneel versus Tuckerpole.

Het beeld van de glazenwasser en zijn werkmethode verandert. De spons en wisser behoren nog wel tot de standaarduitrusting maar steeds vaker valt op dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de zo kenmerkende ladder. De verklaring hiervoor: het telewashen. 

In dit stukje een precieze uitleg over hoe en wat rondom deze manier van glasbewassing.

Telewashen of ook wel het ’tuckerpolen’ genoemd is een vanuit de Verenigde Staten afkomstige werkwijze ontwikkeld door de heer Tucker. Al rond midden jaren vijftig, twintigste eeuw zinspeelde deze op een manier om het lappen van ramen veiliger en efficiënter te krijgen met als gevolg dat het vandaag de dag niet meer weg te denken is uit de glazenwassersbranche. 

Maar wat is het nu precies? 

Zonder om met al te veel technische termen te gaan smijten, het is ramen wassen met een uitschuifbare steel die een hoogte kan bereiken van wel twintig meter. Aan deze telescoopsteel, die meestal is gefabriceerd van het materiaal carbon, bevindt zich een borstel welke is aangesloten aan een waterslang.
Met het water wat deze naar boven toe aanbrengt kun je vanaf de begane grond vrijwel ieder object schoon krijgen.

En dat water komt dan gewoon uit de kraan? 

In den beginne wel, maar dan word het via een filterproces omgezet in osmosewater. Ofwel door middel van hars ontdaan kalkvrij water wat geen mineralen, ijzer en andere elementen bevat die op het glas zouden kunnen achter blijven. Hoofdzaak is echter wel om zeer kwalitatief goed water te gebruiken, je kunt nog zo’n hightech uitrusting hebben, zonder dat begin je niets. 

Je zegt glas, maar het houtwerk rondom de ramen, wordt dat ook nog meegenomen met dit telewashen? 

Ja en mooier nog: door de puntige haarvezels van de borstel is het makkelijker in de hoeken en kieren te komen. Zeer vervuilde ramen en kozijnen zijn door de continue aanvoer van schoon water vaak nog beter schoon te krijgen. 

Wat brengt het mij als klant nog meer? 

Zeker de tijdwinst die met deze handeling gepaard gaat, wat uiteindelijk weer in de kosten kan gaan schelen. En het bied ook het volgende voordeel: de afgelopen jaren hebben we onze woningen en bedrijfspanden een steeds luxere uitstraling gegeven, met veelal kostbare materialen. Het plaatsen van een ladder kan in sommige gevallen dan ook echt niet meer. En nu we daar toch op komen, ook niet geheel onbelangrijk: een veiligere werkomgeving. Schone ramen zijn heerlijk, maar je moet toch niet denken aan een eventuele valpartij. Arbo technisch gezien speel je hier dus ook mooi op in.

Kortom dit is het nieuwe ramen wassen? 

Fabrikanten zijn dagelijks bezig zichzelf te verbeteren op het gebied van nieuwe innovaties als het gaat om borstels, gebruiksvriendelijkheid et cetera dus dit is wel degelijk de verwachting. Toch zal het traditionele lappen met de hand waarschijnlijk nooit uit het straatbeeld verdwijnen, een keuze die uiteraard ook zelf bij de glazenwasser ligt. 

(Klik voor filmpje)

22-03-2021

Artikel Stadskrant

VD_STK_08_2203_HP